Howdy!
Äntligen är vårt chuckwagon/prärievagnsprojekt igång på allvar! Planerna har funnits ett par år när jag hittade en uppsättning hjul. Detta är ju det kinepigaste att hitta i dag då det inte vimlar av gamla vagnar längre. Så när nu en av mina gamla skolkamrater som har en såg erbjöd mig en hög bräder var det bara att sätta gång. Måtten blev 4 x 1,2m, lite lång kaske, men tanken var att kunna sova i den och ha någorlunda plats för div. annan utrustning.
Byggtiden blev ca 2 månader. Hjulaxlar. styrning och samtliga beslag tillverkades. Besvärligaste delen blev bågarna. Trä hade varit idealet, men för enkelhetens skull blev det 30mm plattjärn som lackades för att matcha kapellet.

Östergötlands bästa tygaffär, Jofotex i Söderköping, försåg oss med kanvas.
Hustrun löste problemet med kapellet och sydde ett måttanpassat dito på två dagar!

Vi har invigt vagnen och sovit i den tre nätter utan större problem.
Ett sånt här projekt blir ju aldrig klart och nu planeras ett ordentligt ändamålsenligt skåp för förvaring.
Idag kompletterades det med en kaffekvarn att skruva fast på vagnen.

C ya on the Trail!

Keith Black och Darling Clementine